X

Over ons


'Magic realism weaves fantasy and myth into everyday life. What’s real? What’s imaginary? In the world of magic realism, the ordinary becomes extraordinary and the magical becomes commonplace.' - Jackie Craven 


De wereld verandert razendsnel. Wat tien jaar geleden science fiction was, is nu science fact. Met de wederkomst van Virtual Reality en AI staan we aan de vooravond van de volgende digitale revolutie. Wie voor het eerst in een virtuele wereld stapt, om daar met pijl en boog zijn kasteel te verdedigen, zal niet anders concluderen dan: magic!

Om snel in te kunnen spelen op deze door technologie gedreven ontwikkelingen en te kunnen innoveren in het onderwijs biedt Het Nieuwe Kijken een platform voor onderzoek en experimenten: Magic Realism

Magic Realism Magic-Realism_54_Prator-Day-2-101

Magic Realism verbindt studenten aan bedrijven. Studenten creëren magie door hun creatieve en unieke inzichten om antwoord te geven op reële vraagstukken van bedrijven. Binnen Magic Realism werken studenten en bedrijven interdisciplinair samen en haken daarmee aan bij een trend van snel vervagende beroepsgrenzen. We leggen virtuele lagen over de werkelijkheid, als spiegel voor onszelf en de maatschappij. In verbinding met de realiteit is binnen Magic Realism virtueel alles mogelijk.

Het Nieuwe Kijken

Magic Realism wordt ontwikkeld door Het Nieuwe Kijken, een practoraat van het Mediacollege Amsterdam. Het Nieuwe Kijken richt zich op innovatie in de media-industrie en in het bijzonder op immersive media: media-uitingen waarbij de gebruiker volledig ondergedompeld wordt in de beleving. Denk bijvoorbeeld aan Virtual Reality en Augmented Reality.

Het Nieuwe Kijken kent drie ontwikkellijnen:
  • Het aangaan van duurzame verbindingen met het bedrijfsleven, waarbij studenten toegang krijgen tot innovatieve uitdagende stagetrajecten en waarbij bedrijven op hun beurt inzicht krijgen in wat er leeft onder de jonge mediaprofessionals van de toekomst.
  • Het inrichten van een fysiek lab waarin bedrijven, docenten en studenten in co-creatie kunnen experimenteren met onder andere de nieuwste vormen van immersive media om onderzoek te doen naar de relevantie voor het werkveld en mogelijke toepassing in het onderwijs.
  • Het creëren van een online learning community waar bedrijven, docenten en studenten hun kennis en ervaringen met immersive media delen.

Meer informatie over Het Nieuwe Kijken vind je hier: Het Nieuwe Kijken

Meer informatie over practoraten in het algemeen vind je hier: www.practoraten.nl

Rufus Baas

Mediacollege Amsterdam

Gemaakt op 17-09-2018

Laatste aanpassing op 30-01-2019

X

Leuk dat je mee wilt denken, gebruik het onderstaande formulier om je vraag of suggestie in te dienen.