X

Virtuele les

Aanleiding

Het Mediacollege Amsterdam heeft ieder schooljaar twee open dagen. Een open dag geeft aspirant studenten de mogelijkheid om zich te oriënteren op de verschillende opleidingen die wij aanbieden. Het is zonde dat hier maar op twee momenten de gelegenheid voor is en de open dag geen realistisch beeld geeft van hoe het echt is om lessen te volgen. 

Hoe gaaf zou het zijn als je virtueel een les op het Mediacollege zou kunnen bijwonen, om de desbetreffende lesstof vervolgens te koppelen aan een opdracht. Op deze manier kan je als geïnteresseerde een nog realistischer beeld vormen van hoe het er op het Mediacollege aan toe gaat. Tevens kan je testen of de opleiding die jij op het oog hebt ook echt iets voor jou is. 

Door middel van een 360 graden opgenomen lessituatie kunnen studenten vanuit huis via een cardboard of gewoon via Youtube en les volgen op het Mediacollege alsof ze daar ook echt daadwerkelijk aanwezig zijn. Middels de opdracht kan de student zelf testen of hij/zij geschikt is voor de desbetreffende opleiding. Op deze manier is er naast de twee open dagen dus sprake van een virtueel open jaar!

Magic Realism Magic-Realism_60_LITTLE_PLANET_2_09507
Magic Realism Magic-Realism_60_STILL_1_01444

Onderzoeksvraag

'Hoe kunnen wij aspirant studenten een realistisch beeld geven van een lesdag op het Mediacollege Amsterdam met behulp van 360 graden video'

Ruben Koops

Mediacollege Amsterdam

Gemaakt op 20-09-2018

Laatste aanpassing op 30-01-2019

X

Leuk dat je mee wilt denken, gebruik het onderstaande formulier om je vraag of suggestie in te dienen.