X

Virtuele Expositie

Aanleiding

Het nabouwen van onze klaslokalen in Unity en deze omgeving te kunnen gaan gebruiken voor VR doeleinden voor de opleiding Media & Vormgeving van MBO college Almere.

De eerste stap is een expositie met de gemaakte werken van de eerste periode, de logo’s voor het project 'Almeer Plant' waar de studenten een nieuw logo voor een tuincentrum in Almere ontwerpen. Door het hebben van deze virtuele omgeving kunnen we stappen maken om nog veel meer te gaan doen, verder door te bouwen, uitbouwen naar bijvoorbeeld de hele afdeling van Media vormgeving of misschien wel naar het hele gebouw/ verdieping. 

Uiteindelijk het kunnen gaan toepassen van Interactieve elementen. Vanaf dit punt stap voor stap interactieve aspecten gaan toevoegen. Een raamwerk om digitaal het werk van studenten op een interessante en eigentijdse manier te kunnen exposeren.

Onderzoeksvraag

Hoe kunnen wij studenten een extra stimulans geven om het werk meer urgentie te geven? 


Uitgangspunten

Eigentijdse expositie methodes aanbieden, een nieuwe laag aan het zijn van mediavormgever toe te voegen. 
De student te stimuleren met enthousiasme zijn werk te kunnen laten zien aan anderen buiten het school domein. Denk hier aan potentiële stages en een nieuwe dimensie toe te voegen aan hun portfolio. Dit kan de student doen kunnen bewegen een stap verder te denken.


Stap 1 

Het nabouwen van het lokaal zoals die daadwerkelijk is, en deze digitale ruimte beschikbaar maken voor VR doeleinden. 

Magic Realism Magic-Realism_80_environment1
Magic Realism Magic-Realism_80_environment2
Magic Realism Magic-Realism_80_environment3

Stap 2 

Werk van studenten in de digitale omgeving plaatsen alwaar deze in kan rondlopen en ook het werk van zijn medestudenten kan zien. In een voor hun bekende omgeving, het klaslokaal.

Stap 3 

Interactieve elementen toevoegen. Meer informatie over het logo/ gemaakte werk of interactie met de omgeving. In dit geval het lokaal.

Magic Realism Magic-Realism_80_VRBRIL

Maurits Hagemans

MBO College Almere

Gemaakt op 18-12-2018

Laatste aanpassing op 30-01-2019

X

Leuk dat je mee wilt denken, gebruik het onderstaande formulier om je vraag of suggestie in te dienen.