X

Doe iets!


Op initiatief van Motiv ICT Security en de gemeente Amsterdam én in samenwerking met de Parnassia Groep, Stichting Shoot, VeiligheidNL, Mediacollege Amsterdam, Practoraat Het Nieuwe Kijken, de gemeente Drechtsteden, Faculteit Onderwijs en Opvoeding van de Hogeschool van Amsterdam en TNO lanceren we vandaag het gratis VR-lespakket Cyberpesten om de bewustwording bij jongeren over de impact van cyberpesten te vergroten. 

De Virtual Reality-film, geregisseerd door Hugo Metsers in nauwe samenwerking met vr-regisseur Rufus Baas van Practoraat Het Nieuwe Kijken, brengt de pestervaring heel dichtbij de leerlingen, waardoor ze goed kunnen invoelen wat online pesten met je doet. Zo worden leerlingen eerder aangespoord om verdediger te worden en geen meeloper als het om cyberpesten gaat.

Uit onderzoek blijkt dat 21% van de tieners tussen de twaalf en zeventien jaar oud wel eens online is gepest. Het aantal blijft groeien door de snel digitaliserende samenleving waarin jongeren 24/7 bereikbaar zijn. Aandacht voor de impact van cyberpesten is daarom cruciaal!

Klik hier om meer te lezen over het lespakket of om het direct te bestellen én de VR-brillen te reserveren. 
Magic Realism Magic-Realism_92_RVA_0214
Magic Realism Magic-Realism_92_RVA_0225
Magic Realism Magic-Realism_92_RVA_0308-kopie
Magic Realism Magic-Realism_92_RVA_0232
Magic Realism Magic-Realism_92_RVA_0238
Magic Realism Magic-Realism_92_RVA_0249

Renske Van Assema

Mediacollege Amsterdam

Gemaakt op 25-03-2019

Laatste aanpassing op 29-03-2019

X

Leuk dat je mee wilt denken, gebruik het onderstaande formulier om je vraag of suggestie in te dienen.